Residenza Solaris

Dit jaar was Skibeer later met het zoeken naar accomodaties dan andere jaren. Dat maakte het aanbod krapper en de zoektocht spannender. Zo spannend, dat we zelfs in andere Oostenrijkse gebieden keken. Vandaag hebben we toch een mooie accomodatie in Ischgl geboekt: Residenza Solaris. Deze accomodatie ligt in Ebene, een buitenwijk van Ischgl, 2,5km vanaf Ischgl Centrum. We hebben de beschikking over de gehele 1e verdieping en een huiskamer met grote keuken op de begane grond. Op de 1e verdieping liggen 5 appartementen bij elkaar. Er is 296m2 ruimte in 13 kamers waarvan 8 slaapkamers. Daarnaast is er in het huis een grote eetkeuken waar plek is voor 40 man. Deze keuken is speciaal voor de Skibeer gereserveerd. We kunnen zelf dus koken en als we willen gaan we uit eten. Onderin ons appartement is een sauna en dampfbad (stoombad) waar we (tegen betaling) gebruik van kunnen maken.

residenza solaris

residenza solaris

De skibus stopt op 50m van de accomodatie, dichtsbijzijnde restaurant ligt op 100m. Het skigebied van Ischgl heet Sylvretta Ski Arena en is grandioos met 41 moderne liften, 238km piste (19%  blauw, 60% rood, 21% zwart), 800 sneeuwmachines. De grillige bergrug rondom het skigebied maakt, dat het gebied iets weg heeft van een stadion. vandaar Sylvretta Arena. De hoogste piek (qua skiliften) ligt op 2872m. Onderdeel van de Sylvretta Ski Arena is Samnaun, dat in Zwitserland ligt (dus paspoort mee ;-). Ischgl ligt op een hoogte van 1377m en heeft een bruisende après-ski en goede off piste mogelijkheden.

We hebben geboekt via Interchalet en het gebied kan je nader bekijken op Sylvretta Ski Arena.

Natuurlijk zijn er nog vele extra’s zoals:

  • Gastronomie-Kaffeemaschine
  • De eigenaar wenst geen “Jugendgruppe”…
  • skiraum met schoenendroger

About the Author

Zo gek van skiën met vrienden, dat hij deze passie met iedereen deelt.