2012 Montafon

montafon panorama
montafon panorama
Afgelopen zomer is de Skibeer Hoeve opgeleverd en eindelijk kunnen we kijken waar Skibeer 2012 naar toe gaat. Montafon in Oostenrijk, Vorarlberg.
austria.info vertelt: Montafon heeft vele gezichten. Het is een prikkelend avontuur voor iedereen die ’s winters deze gezichten ontdekt. U kunt hier letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Er is allerlei bergbeleving mogelijk in het Montafon, een 39 km lang dal met elf dorpen, omringd door hooggebergte.
Zo is er de HochjochTotale. ’s Morgens vroeg het bed uit – even slikken. Maar de beloning mag er zijn: u gaat als eerste met de lift bergop en daalt af over de maagdelijke piste. Ontbijbuffet in het bergrestaurant. En dan is er de Golm, die we in Vorarlberg aanduiden met “Bewegungsberg”. Hier vooral rode en zwarte pistes en een 9 km lange afdaling naar het dal. Hier bevinden zich ook highlights als de legendarische Diabolo, een van de steilste pistes van Oostenrijk, en de Alpine-Coaster-Golm.

Gezinnen en liefhebbers van rustig toeren kiezen voor Gargellen als verblijfplaats. Het dorp ligt op 1430m hoogte aan het eind van een zijdal. Door de beschutte ligging is rust gegarandeerd. In dit fameuze dal, waardoor de rivier de Ill stroomt, zijn de voorzieningen veelzijdig. Bij de Nidla-Variantenafdaling is het hoogteverschil van 500m een uitdaging voor de gepassioneerde wintersporter.

Tip: bezoek het gebied Silvretta-Bielerhöhe en ga naar de bergpas van de Silvretta-Hochalpenstrasse. Daar, op ruim 2000m, is het uitzicht op het hooggebergte met drieduizenders zoals de Piz Buin adembenemend. Vanaf winterseizoen 2011/2012 verbinden twee moderne gondelbanen de NOva met de Hochjoch. Daardoor wordt Silvretta Montafon het grootste skigebied van Vorarlberg.

meer informatie: http://www.montafon.at/Skifahren-im-Montafon-Vorarlberg-316-de.html.