2003 Chamonix

Goed, 2003 bracht ons wederom met een eigen bus naar Chamonix, terug naar Frankrijk dus, en dat was een erg goede keus! Qua opzet doet Chamonix aan Oostenrijk denken, het dorp zelf ligt laag en met de ski-bus kun je dan naar zo`n 5 verschillende gebieden die ieder hun eigen kwaliteit hebben: brede overzichtelijke pistes om er een beetje in te komen/te scheuren/te carven (oefenen); zuid-hellingen, lekker in de zon; noord-hellingen met goede sneeuw, steile pistes, en heel veel off-piste mogelijkheden; en de Vallee Blanche natuurlijk. Er was half-pension geregeld in hotel Les Cimes in La Praz op net wel/niet loopafstand van Chamonix (hangt van de hoeveelheid `Dutch courage` af). Sober ingerichte kamers, maar dat dwingt iedereen dan ook om lekker bezig te zijn. Verder werd het direct huiselijk aangekleed met een mooie grote skibeer poster bij de ingang, en de Feuerzangen-Bowle werd dit jaar in de tuin van het hotel geregeld onderwijl genietend van het lawine-geweld vrij gemaakt door Roger :o) Zoals gewoonlijk was alles weer tot in de puntjes goed geregeld door de organisatie, zelfs het weer speelde goed mee: eerste dagen lekker zon, daarna 2 dagen sneeuw en mist (dan leer je goed op je gevoel skieen, Niek), en de rest van de week weer zon. Hoogtepunten tijdens deze reis waren er talrijk, maar deze zijn het beste blijven hangen: we stonden de eerste dag nog geen uur op de skies of, voordat iemand het goed en wel in de gaten had, was Igor`s moeder er in geslaagd een hele groep beginners mee te slepen in een pittige off-piste afdaling (!); de apres-ski van woensdag; onze piste-poezen Christel en Sandra hebben een dagje Snow-boarden geintroduceerd; de apres-ski van donderdag; raclette was weer in ere hersteld (dat was die avond waarvan je je nix meer kan herinneren, Ludwig :o)); apres-ski op vrijdag; Igor voor het eerst in zijn ski-leven in een disco…(beweert ie); maar vooral toch wel de afdaling van de Vallee Blanche, heeeel erg zwaar en niet zonder gevaren, maar een onvergetelijke ervaring! En afgelopen jaar is ook de digitale camera geintroduceerd, waardoor alles perfect is vastgelegd voor iedereen. Volgens mij (Louis) was dit misschien wel de beste ski-trip tot nu toe (zie ook lengte stukje), en gezien het eindkado van de groep zijn meer mensen alleen maar bezig geweest met genieten, dus we gaan ons best doen om dit voor volgend jaar te evenaren! Enige verandering: ik heb vernomen dat de organisatie geen auto`s meer uitleent….

Skiberen dit jaar:
Igor Martin
Louis Selen
Erik Janssen
Maarten Koks
Valesca van den Bergh
Sandra Bleijenberg
Ilse Engelen
Sjoerd van de Geijn
Sander van Geloven
Yvette Geurts
Smita Sen Gupta
Bart Hartgers
Harm van der Heijden
Julie Janssen
Hugo de Jong
Marieke de Jong
Jeroen Jonkers
Paul Kuiper
Rob van Loon
Edward Meewis
Carla Nagel-Imming
Tom Nagel
Ludwig Nooyens
Maret Oomen
Roger Peeters
Dion Slijp
Renzo Slijp
Jos Smeets
Geert Swinkels
Christel Verbeek
Niek Verbeek
Monique Vercauteren
Michiel van der Vight
Klaas Jan Wierda
Egbert Wrekenhorst
Hans Wrekenhorst