2004 Tignes

Nadat Frankrijk ons afgelopen jaar weer zo goed was bevallen, was de keuze even niet zo moeilijk dit jaar. En Tignes – Val d`Isere was de uitverkoren plek deze keer. Wederom een magnifieke keus dit grote skigebied met pistes voor ieder`s gading en mooie uitzichten vanwege de hoogte. En traditioneel was er natuurlijk ruim voldoende sneeuw. Zoveel zelfs dat er in de weken voorafgaand aan deze trip continu hoog lawine gevaar was waardoor er voor het eerst een aantal lawine-beepers zijn meegegaan. Het weer was voornamelijk de eerste en laatste dagen goed, maar tussendoor is er flink wat kou geleden en waren bevriezingsverschijnselen niet van de lucht met gevoelstemperaturen van maar liefst -60C! Skiend gaat het desalniettemin steeds beter lijkt het, want er zijn nog nooit zoveel `spoortjes gelegd` als dit jaar. Maar ook het 1-daagse snow-board klasje krijgt steeds meer voet aan de grond en begint zelfs al wortels te krijgen in de fundamenten van de Ski-beer… En dan moeten we de hogesnelheidscapriolen van onze enige echte Board-beer niet vergeten te noemen. Deze reis was er ook weer een van vele nieuwe gezichten: voornamelijk uit de Oce-coulissen, maar ook uit Amsterdam, nog `in de oven` [dus die konden we nog niet zien toen], en zelfs uit Polen. En die laatste hebben ons getrakteerd op een sessie teambuilding in de sneeuw wat leidde tot de nodige rivaliteit en verdiende winnaars die hun prijs natuurlijk wel Ski-beer-lijk gedeeld hebben met iedereen. In Tignes zaten we in appartementen van verschillende groottes die wat verspreid waren over het dorp maar dat werd perfect gecompenseerd door een cadeau van de groep aan de organisatie, een 3-tal walkietalkies! De appartementen waren verder ideaal om een amateur-kok zijn professionele omeletten te laten bakken en om de Feuerzangenbowle net niet uit de hand te laten lopen. Ontbijt was verder op z`n Nederlands, dus zelf meegenomen maar dan ook wel met echte pindakaas; `Du Petit Savoyard` en `Pizzeria 2000` verzorgden het avondeten. Het apr`s-ski- en avondvertier vonden plaats in een aantal propvolle dan wel moederziel verlaten kroegjes. Daarvan heeft het Mover Cafe met zatte/zotte Engelsen in hun `undies` het meeste indruk gemaakt, maar ook de Yorin-FM bar met persoonlijke neonreclame/-aureolen is bezocht. Dat dit heeft geleid tot o.a. het voor het eerst leggen van een verband tussen sneeuwballen en castreren, en de conclusie dat je beter niet met je neus tegen deuren kan oplopen zal dan ook niemand verbazen. In het kort: alweer een geslaagde reis!

Skiberen dit jaar:
Igor Martin
Louis Selen
Erik Janssen
Maarten Koks
Sandra Bleijenberg
Harm van der Heijden
Marieke de Jong
Paul Kuiper
Agnieszka Matysiak
Maret Oomen
Lukasz Szostek
Christel Verbeek
Niek Verbeek
Hugo de Jong
Jeroen Jonkers
Smita Sen Gupta
Michiel van der Vight
Jochen Lffler
Ramon Navarro
Ludwig Nooyens
Geert Swinkels
Olaf Hammer
Sjoerd Nijsten
Dion Slijp
Wijnand Smant
Klaas Jan Wierda