2006 Campitello di Fassa

Ook dit jaar bezoekt de Ski-beer wederom een nieuw land: Italie! Menig Ski-beer was een beetje huiverig dat de Dolomieten niet meer te bieden zouden hebben dan rustig skieen voor gezinnetjes, maar dat viel even heel erg mee: vanaf onze uitvalsbasis, het prima hotel Garni Aritz in het dorpje Campitello di Fassa, brengt een grote gondel je direct naar het Sella Ronda parcours. Hier kun je de dag beginnen met een rondje om het majestueuze Sella Massief, en als je een beetje doorskiet kun je nog een keer de andere kant op ook na de lunch. En dit is slechts het begin van een ski-gebied met meer dan 500 km aaneengesloten piste voor prachtige lange tochten. Het is een wonder dat we niemand zijn kwijtgeraakt, want het totale Dolomiti Superski gebied omhelst zelfs ong. 1200 (!) km piste. Ook de verder afgelegen gebieden zijn natuurlijk bezocht ook al leidde dat tot een enigszins hachelijk avontuur door het ontbreken van sneeuwkettingen. Gelukkig liep ook dat weer goed af. Dit was trouwens sowieso wel een reis van extremen: er zijn nieuwe standaarden gezet voor de jongste en oudste deelnemer; en er was meer vakantie-gevoel dan ooit, getuige dat Ski-beren die andere jaren als eerste aan de lift stonden deze keer bij het ontbijt doodleuk wisten te melden dat ze eerst nog een uurtje op bed gingen liggen; het was de reis met misschien wel de minste off-piste afdalingen ooit (maar was dat echt een probleem? Misschien dat krasje…); en het was het modernste gebied dat tot nu toe bezocht is met goede liften, goed geprepareerde pistes en een liftpas-systeem waarmee je achteraf kunt aflezen op de Dolomite Superski web-site hoeveel km`s je hebt afgelegd tijdens je weekje skiën! Verder was het eten weer erg goed verzorgd in een leuk restaurantje (met een vage kroeg in de kelder), en ook het weer werkte goed mee met nog ff een lekker toefje verse sneeuw de laatste dag. Alleen de apres-ski was nog niet helemaal optimaal, dus daar gaat komend jaar weer meer aandacht aan besteed worden 😉

skiberen dit jaar

Igor Martin

Dianne van der Putte

Louis Selen

Ilse Engelen

Erik Janssen

Niek Verbeek

Smita Sen Gupta

Michiel van der Vight

Christel Verbeek

Bregje Verbeek

Jean-Francois Perron

Roger Peeters

Joost Pothoff

Bart Hartgers

Paul Kuiper

Maret Oomen

Ludwig Nooyens

Aga Matysiak

Lukasz Szostek

Pieter Nuiten