2007 Gerlos

steilste helling van Oostenrijk
Harakiri

Het jaar dat de Ski-beer voor de 10e keer op wintersport gaat! De verwachtingen waren vooraf dan ook hoog gespannen en met Gerlos in Oostenrijk als bestemming zou in ieder geval de apres-ski helemaal OK moeten zijn, evenals het off-piste skiën. Toch bleek dit niet zoveel mensen te trekken deze keer want ondanks dat er weer een aantal nieuwkomers bij de reis waren was het aantal deelnemers het laagste sinds de eerste Ski-beer-reis naar Villard de Lans. En daar leek het niet bij te blijven, want januari 2007 was de warmste januari sinds mensenheugenis (~ 15ºC) met zelfs orkaanachtige stormen in de week voor de Ski-beer-reis. Toen we met de bus aankwamen waren de pistes duidelijk zichtbaar als witte linten die niet thuis leken te horen in de bruine smurrie die tegen de berghellingen lag… Gelukkig kwamen we terecht in het zeer gezellige familie-hotelletje ‘Neuried’ gerund door een van de voormalige locale ski-helden van Gerlos en was het avondeten alvast goed geregeld in het naastgelegen ‘Tirolerhof’. En uiteindelijk bleek het nog best wel mee te vallen met de pistes – als je maar boven in bleef – en viel er in de loop van de week een hoognodig en stevig pak sneeuw bij. Verder is de ‘Harakiri’ met een hellingshoek van 78% de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk weer iets afgeplat sinds de Ski-beer daar langs is geweest; is er een nieuw Pools ski-talent opgestaan; is ‘Take-5’ veruit het populairste tijdsverblijf in ‘Neuried’ gebleken; heeft het telemarken aardig wat gevloek opgeleverd; had Ludwig de pech dat een oude oog-blessure erg begon op te spelen toen het eenmaal kouder begon te worden; hebben we geleerd dat we ons eigenlijk te oud voelen voor apres-ski a la holandaisa; maar is de Jager-tee bij velen toch goed bevallen!

Skiberen dit jaar:

Igor Martin
Pieter Nuiten
Louis Selen
Aga Matysiak
Lukasz Szostek
Krzysztof Malgrem
Geert Swinkels
Ludwig Nooyens
Dianne van der Putte
José Smeets
Bart Hartgers
Marieke de Jong
Harm van der Heijden
Bart Berenbak
Mirjam Berkhout